Гречаники
Гречаники — гречані млинці або перепічки. Тісто для гречаних млинців готують із хлібною закваскою чи дріжджами, додаючи не менше чверті житньої або пшеничної муки яйце й сироватку (молоко, воду). Тісто розмішують як для оладок, дають йому добре зійти, а потім смажать великі — на всю сковороду — гречаники. їдять зі шкварками, молоком, кисляком, сметаною.
Мінімальна довжина коментаря 50 знаків.
Схожі новини:

Млинці (блинці, налисники)
Млинці (блинці, налисники) — популярна страва з тіста. Пшеничне, пшенично-гречане, кукурудзяне, зрідка житнє борошно розводять сироваткою, молоком або водою, вбивають яйця й заколочують рідке тісто.

Масляна
Масляна символізує проводи зими та зустріч із весною. Це є останній тиждень напередодні Великого посту.

Картопляники
Картопляники готуються на основі вареної м’ятої картоплі (м’ячки, миялки), що й сама є чудовою окремою стравою. Якщо ж до неї додають ложку-другу білого борошна, сире яйце, формують котлетки та,