Затірка
Затірка — одна з найдавніших страв, поширених серед . слов’янських народів. Круте підсолене пшеничне на яйцях тісто розтирають з борошном у дерев’яних ночовках дерев’я ною ложкою, кописткою або рукою доти, доки не утворюються кульки розміром з горошину чи квасолину. їх варять в окропі або молоці, іноді в м’ясній юшці. Затірка вважається готовою, коли тісто спливає. Страва має борошнисту консистенцію. Споживають її з олією, маслом, смальцем, із засмажкою чи без. Колись цю смачну й ситну страву готували на Україні майже щодня. У наші дні, на жаль, цю страву готують вже не так часто й переважно лише на території Полтавщини та Середнього Подніпров’я.
Мінімальна довжина коментаря 50 знаків.
Схожі новини:

Борщ
Борщ — одна з найпопулярніших серед українців страв. Зазвичай його називають червоним, готують на м’ясній юшці, з капустою, буряком, морквою, петрушкою, пастернаком, картоплею — хто як. Можна

Молочні страви
Молочні страви в Україні споживаються щодня, за винятком постів. Найпоширенішою стравою є свіже коров’яче молоко, кип’ячене або пряжене. На свіжому молоці варять каші, локшину, ним заправляють

Зелені свята
Цього дня стародавні римляни святкували день предків — розалії. На думку дослідників, назва свята походить від назви квітки — троянди (рос. роза). Традиція святкування була перейнята давніми