Кисіль
Кисіль на більшості території України і донині входить до меню урочистих трапез. Крім того, він подається, як правило, останнім і слугує своєрідним етикетним знаком закінчення застілля, за що його в народі й прозвали вишибалою, виганяйлом, розгоном. Інколи в народі кажуть: «Пішов за сім верст киселю їсти», «Пішла по селу добувати киселю тощо. Сьогодні його зазвичай готують із брикетиків, що вільно продаються у крамницях, а раніше це була ціла справа, що вимагала і часу, і сил, і натхнення.
Мінімальна довжина коментаря 50 знаків.
Схожі новини:

Свят вечір
Одне з найбільш важливих родинних свят, один із най-більш магічних днів, коли кожна сім’я і словом, і ділом Створювала у своїй оселі атмосферу затишку, багатства, щастя й миру, — Свят-вечір, що

Природні явища
Вогонь Вогонь палить, а вода студить Вогонь святий, і лаяти вогонь не можна. На вогонь не можна плювати, бо поприщить губу, вогники будуть і буде довго гнити. Не можна кидати у вогонь брудного.

Ім’янаречення
"Власного імені не обирають, а у дарунок мають" Чи не найбільш відповідальним після хрещення вважається звичай ім'янаречення. Це пов’язано з переконанням, що вдало обране ім’я має