Контакти

Куліш

1
0

Куліш легко готувати не тільки в домашніх умовах, тому він має ще одну назву — польова каша. Промите пшоно за­сипають у казан з киплячою водою, для смаку додають одну-дві картоплини, сіль, коріння, по можливості зелень. Гото­вий куліш затирають салом із цибулею й часником. Особливо смачним є куліш із салом, шматком м’яса (навіть солонини) або рибиною.

Готовим куліш вважався тоді, коли пшоно повністю роз­варюється й утворюється кашоподібна маса. Переважно куліш готують із пшоном, але подекуди варять і гречаний. Смачним вважається зазвичай густий куліш, а не такий, у якому «кру­пина за крупиною ганяється із дубиною».

02 січ 2025, 14:52
Національна Кухня
Коментарі
Мінімальна довжина коментаря 50 знаків.
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Схожі новини: