Куліш
Куліш легко готувати не тільки в домашніх умовах, тому він має ще одну назву — польова каша. Промите пшоно засипають у казан з киплячою водою, для смаку додають одну-дві картоплини, сіль, коріння, по можливості зелень. Готовий куліш затирають салом із цибулею й часником. Особливо смачним є куліш із салом, шматком м’яса (навіть солонини) або рибиною.
Готовим куліш вважався тоді, коли пшоно повністю розварюється й утворюється кашоподібна маса. Переважно куліш готують із пшоном, але подекуди варять і гречаний. Смачним вважається зазвичай густий куліш, а не такий, у якому «крупина за крупиною ганяється із дубиною».
Мінімальна довжина коментаря 50 знаків.
Схожі новини:

Борщ
Борщ — одна з найпопулярніших серед українців страв. Зазвичай його називають червоним, готують на м’ясній юшці, з капустою, буряком, морквою, петрушкою, пастернаком, картоплею — хто як. Можна

Природні явища
Вогонь Вогонь палить, а вода студить Вогонь святий, і лаяти вогонь не можна. На вогонь не можна плювати, бо поприщить губу, вогники будуть і буде довго гнити. Не можна кидати у вогонь брудного.

Великдень
При виході євреїв з Єгипту янгол, який знищував єгипетських немовлят-первістків, побачивши кров великоднього жертовного ягняти на дверях єврейських домів, проходив повз них (сер. "песах"),