Наливки

Наливки — слабоалкогольні напої домашнього приготування. Стиглі ягоди вишень,смородини, малини, аґрусу, чорниць, ожини, плоди сливи й терену всипають у спеціальні ємності та присипають невеликою кількістю цукру. Ягоди пускають сік, цукор розчиняється й таким чином наливки виброджуються в теплому світлому місці протягом двох-трьох тижнів. Потім її зливають, а ягоди іноді йдуть на пироги. Залежно від продукту наливки відповідно й називаються: вишнівка, смородинна, малинівка, слив’янка тощо.
В основному їх зберігають до якоїсь важливої оказії. Мають вони й лікувальну дію.
Мінімальна довжина коментаря 50 знаків.
Схожі новини:

Чай
Чай — порівняно недавній у традиційній українській кухні напій. Здавна замість нього пили заварені трави звіробою, материнки, чебрецю, м’яти, листя та цвіт суниць, пелюстки шипшини та троянди,

Свят вечір
Одне з найбільш важливих родинних свят, один із най-більш магічних днів, коли кожна сім’я і словом, і ділом Створювала у своїй оселі атмосферу затишку, багатства, щастя й миру, — Свят-вечір, що

Великдень
При виході євреїв з Єгипту янгол, який знищував єгипетських немовлят-первістків, побачивши кров великоднього жертовного ягняти на дверях єврейських домів, проходив повз них (сер. "песах"),