Ряжанка (колотуха, колочена сметана, завдавана сметана, завдаванка, мачання, сирокваиіа, парушка)

Ряжанка (колотуха, колочена сметана, завдавана сметана, завдаванка, мачання, сирокваиіа, парушка). Молоко довго парять — до золотавого кольору, охолоджують до кімнатної температури, заправляють ложкою-другою сметани або вершків, накривають і ставлять у тепле місце зсідатися. Годин через 12 ряжанка готова, тоді її знову охолоджують й уживають до вареників й млинців, оладок і коржів, п’ють як самостійний напій.
Мінімальна довжина коментаря 50 знаків.
Схожі новини:

Молочні страви
Молочні страви в Україні споживаються щодня, за винятком постів. Найпоширенішою стравою є свіже коров’яче молоко, кип’ячене або пряжене. На свіжому молоці варять каші, локшину, ним заправляють

Масляна
Масляна символізує проводи зими та зустріч із весною. Це є останній тиждень напередодні Великого посту.

Предмети побуту
Веретено Якщо веретено випаде з рук ткалі й хлопчик подасть його, то треба вщипнути хлопчика, щоб опісля вів не падав із ковя. Віник Не в’яжи віника в суботу, бо не минатимуть двір дурні собаки. Не