Крученики (завиваники)

Крученики (завиваники). Шматок свинини або телятини відбивають, солять, перчать, потім накладають на нього зверху начинку зі смаженої цибулі, смажених грибів або смаженої квашеної капусти. М’ясо завивають рулетом, зав’язують ниткою, злегка підсмажують на смальці та викладають у горщик. Тушкують у м’ясній юшці, сметані чи просто у воді зі спеціями. Коли крученики готові, нитки знімають і подають на стіл до каші чи картоплі.
Сьогодні, як і колись, крученики є суто святковою стравою, їх роблять на урочисті гостини, храмові свята тощо.
Мінімальна довжина коментаря 50 знаків.
Схожі новини:

Печеня
Печеня — популярна м'ясна страва. М’ясо (переважно свинину) підсмажують з цибулею на сковороді, потім тушкують у горщику з корінням і спеціями, іноді додаючи для смаку сметану. Сьогодні свинину

Картопляники
Картопляники готуються на основі вареної м’ятої картоплі (м’ячки, миялки), що й сама є чудовою окремою стравою. Якщо ж до неї додають ложку-другу білого борошна, сире яйце, формують котлетки та,

Свят вечір
Одне з найбільш важливих родинних свят, один із най-більш магічних днів, коли кожна сім’я і словом, і ділом Створювала у своїй оселі атмосферу затишку, багатства, щастя й миру, — Свят-вечір, що