Галушки

Галушки — типова для української кухні страва. Прісне Тісто, замішане на воді й сироватці чи кисляку з яйцем, розкачують качалкою, щоб товщина коржа була 1-1,5 см. Ріжуть Тісто смугами завширшки 2-3 см, потім відщипують від кожної невеликі шматочки й кидаютьу підсолений окріп (кипляче молоко, м’ясну або овочеву юшку). Це щипані, або рвані, галушки. Коли ж від тіста шматочки ие відривають, а відрізають ножем, виходять різані галушки.
Поряд із борщем галушки с певною мірою символом української національної кухні.
Мінімальна довжина коментаря 50 знаків.
Схожі новини:

День Соборності України
День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919

Кльоцки (клюски)
Кльоцки (клюски) — страва, що готується аналогічно галушкам, але з додатками. Прісне (як на вареники чи галушки) тісто замішують із товченою вареною картоплею, свіжим кисломолочним сиром, виробляють

Вергуни
Вергуни — просте печиво, нехитрі ласощі, що їх виготовляють із прісного тіста на яйці й сироватці. Тісто для вергунів розкочують у тонкий корж, ріжуть на прямокутники чи ромби, у яких роблять