Голубці
Голубці. Пшоно, кукурудзяну крупу або гречку злегка приварюють, змішують з підсмаженою цибулею, свинячими шкварками або із сирим м’ясним фаршем, додають спецій та начиняють цією сумішшю запарені свіжі або квашені капустяні листки.
Подекуди капусту заміняють молодим листям червоного буряку або винограду. їх можна злегка підсмажити, скласти а горщик, залити водою навпіл із квасом або ж юшкою на кістках чи м’ясі, додати сметани та поставити на вогонь. Починаючи із 20-30-х років минулого століття галушки почали частіше начиняти рисово-м’ясною сумішшю, а тушкувати, додаючи замість квасу томатний сік, соус чи пасту.
Мінімальна довжина коментаря 50 знаків.
Схожі новини:

Борщ
Борщ — одна з найпопулярніших серед українців страв. Зазвичай його називають червоним, готують на м’ясній юшці, з капустою, буряком, морквою, петрушкою, пастернаком, картоплею — хто як. Можна

Природні явища
Вогонь Вогонь палить, а вода студить Вогонь святий, і лаяти вогонь не можна. На вогонь не можна плювати, бо поприщить губу, вогники будуть і буде довго гнити. Не можна кидати у вогонь брудного.

Деруни (драники, драчаники, терченики)
Деруни (драники, драчаники, терченики) користуються великою популярністю в народній кухні. Сиру картоплю труть на тертці, зливши зайву рідину, додають ложку-дві білого борошна чи картопляного