Деруни (драники, драчаники, терченики)

Деруни (драники, драчаники, терченики) користуються великою популярністю в народній кухні. Сиру картоплю труть на тертці, зливши зайву рідину, додають ложку-дві білого борошна чи картопляного крохмалю, яйце, терту сиру цибулину, ретельно розмішують і смажать оладки на олії чи смальці. Іноді кладуть начинку: м’ясоїд — сир із сирим яйцем або м’ясо (варене, а то й сире), у Піст — підсмажені на олії з цибулею гриби або просто смажену цибулю.
Віддають перевагу дерунам зі сметаною або ряжанкою Іноді додають білий сметанний соус із підсмаженою цибулею та грибами, заправлений підсмаженим борошном. Нерідко готові деруни (переважно без начинки) складають у макітру чи горщик, заливають сметаною та ставлять у духовку.
Мінімальна довжина коментаря 50 знаків.
Схожі новини:

Картопляники
Картопляники готуються на основі вареної м’ятої картоплі (м’ячки, миялки), що й сама є чудовою окремою стравою. Якщо ж до неї додають ложку-другу білого борошна, сире яйце, формують котлетки та,

Зрази
Зрази — один із різновидів картопляників чи оладків. Найпопулярнішими є картопляні зрази. Телятину або дрібно різану свинячу підчеревину замішують з підсмаженою цибулею, сіллю та спеціями, потім

Млинці (блинці, налисники)
Млинці (блинці, налисники) — популярна страва з тіста. Пшеничне, пшенично-гречане, кукурудзяне, зрідка житнє борошно розводять сироваткою, молоком або водою, вбивають яйця й заколочують рідке тісто.