Зрази

Зрази — один із різновидів картопляників чи оладків. Найпопулярнішими є картопляні зрази. Телятину або дрібно різану свинячу підчеревину замішують з підсмаженою цибулею, сіллю та спеціями, потім додають добре розтерту варену картоплю, яйце, вимішують до утворення однорідної маси, виробляють невеличкі котлетки та смажать їх на олії чи смальці.
М’ясо чи сало не обов’язкові інгредієнти зразів — до картоплі додають смажені гриби, просто смажену цибулю або смажену рибу.
Мінімальна довжина коментаря 50 знаків.
Схожі новини:

Січеники (товченики)
Січеники (товченики). М’ясо (свинину) або рибу, дрібно рублені (січені) або товчені, змішують зі смаженою цибулею, перцем, невеликою кількістю білої булки чи білого борошна, вимішують із сирим яйцем

Деруни (драники, драчаники, терченики)
Деруни (драники, драчаники, терченики) користуються великою популярністю в народній кухні. Сиру картоплю труть на тертці, зливши зайву рідину, додають ложку-дві білого борошна чи картопляного

Картопляники
Картопляники готуються на основі вареної м’ятої картоплі (м’ячки, миялки), що й сама є чудовою окремою стравою. Якщо ж до неї додають ложку-другу білого борошна, сире яйце, формують котлетки та,