Бануш

Бануш — страва типу мамалиги. Свіжозібрані вершки кип’ятять, солять, обварюють в них кукурудзяне борошно, знімають з вогню й ретельно розтирають, доки на поверхні не виступає масло.
Виготовляють бануш переважно в гірських районах та передгір'ях Карпат, головним чином на свята для гостей, їдять із бринзою чи твердим сиром.
Мінімальна довжина коментаря 50 знаків.
Схожі новини:

Масляна
Масляна символізує проводи зими та зустріч із весною. Це є останній тиждень напередодні Великого посту.

Млинці (блинці, налисники)
Млинці (блинці, налисники) — популярна страва з тіста. Пшеничне, пшенично-гречане, кукурудзяне, зрідка житнє борошно розводять сироваткою, молоком або водою, вбивають яйця й заколочують рідке тісто.

День святого Андрія Первозванного
30 листопада святкуємо День святого Андрія Первозванного. Андрій був першим з апостолів, хто пішов слідом за Ісусом Христом. Згодом він привів до Спасителя свого рідного брата — святого апостола