Печеня
Печеня — популярна м’ясна страва. М’ясо (переважно свинину) підсмажують з цибулею на сковороді, потім тушкують у горщику з корінням і спеціями, іноді додаючи для смаку сметану. Сьогодні свинину зазвичай об’єднують із картоплею.
Печеня входить до складу майже всіх урочистих гостин, що відбуваються не в Піст. З другої третини минулого століття печеню стали вдосконалювати додаванням помідорів чи помідорного соусу.
Мінімальна довжина коментаря 50 знаків.
Схожі новини:

Капуста
Капуста. Тушкована капуста — одна з най ошнреніших овочевих страв. Квашену чи свіжу капусту віджимають, дрібно шаткують, заливають окропом і тушкують із перцем, сіллю, цибулею й олією доти, доки вся

Крученики (завиваники)
Крученики (завиваники). Шматок свинини або телятини відбивають, солять, перчать, потім накладають на нього зверху начинку зі смаженої цибулі, смажених грибів або смаженої квашеної капусти. М’ясо

Різдвяний піст, або Пилипівка
Різдвяний Піст розпочинається 28 (15) листопада і закінчується в ніч перед Різдвом 6 січня (24 грудня). Триває сорок днів і тому називається в Церковному уставі Чотиридесятницею, так само, як і