Рибні страви

Рибні страви. У народному харчуванні спеціальних рибних страв нема. Свіжу рибу смажать, їдять гарячою й холодною, додають до пісного борщу. Із сирої риби варять юшку та холодець. В’юнів і карасів тушкують у сметані — надзвичайно смачно!
У піст (особливо зимовий) споживають просол — солону рибу власного приготування або куповану. В’ялену на повітрі або сушену рибу додають до пісних юшок, крупників, кулешу, борщу; парену — до вареної картоплі. У піст, у неділю й на свята готують рибні січеники (товченики).
Мінімальна довжина коментаря 50 знаків.
Схожі новини:

Січеники (товченики)
Січеники (товченики). М’ясо (свинину) або рибу, дрібно рублені (січені) або товчені, змішують зі смаженою цибулею, перцем, невеликою кількістю білої булки чи білого борошна, вимішують із сирим яйцем

Капуста
Капуста. Тушкована капуста — одна з най ошнреніших овочевих страв. Квашену чи свіжу капусту віджимають, дрібно шаткують, заливають окропом і тушкують із перцем, сіллю, цибулею й олією доти, доки вся

Борщ
Борщ — одна з найпопулярніших серед українців страв. Зазвичай його називають червоним, готують на м’ясній юшці, з капустою, буряком, морквою, петрушкою, пастернаком, картоплею — хто як. Можна