Капусняк

Капусняк (капуста засипана, капуста із пшоном.) — друга за значенням після борщу рідка овочева страва. Квашену капусту дрібно шаткують, заливають окропом і варять п картоплею, морквою та пшоном. У готовий капусняк кладуть засмажену на салі цибулю та ще раз проварюють. Особливо цінується капусняк, звареній на мясній юшці з жирної свинини — грудини, поребрини. Його варять частіше в період зимових (Різдвяних) м’яснець. Капусняк, як і борщ, заправляють перцем. Навесні та влітку, коли запаси квашеної капусти вичерпуються, капусняк варять зі свіжої капусти. У Піст цю страву роблять пісною, на олії. У першій половині XX ст., коли почали культивувати помідори, на заправку почали використовувати томатний сік, морс.
Мінімальна довжина коментаря 50 знаків.
Схожі новини:

Борщ
Борщ — одна з найпопулярніших серед українців страв. Зазвичай його називають червоним, готують на м’ясній юшці, з капустою, буряком, морквою, петрушкою, пастернаком, картоплею — хто як. Можна

Капуста
Капуста. Тушкована капуста — одна з най ошнреніших овочевих страв. Квашену чи свіжу капусту віджимають, дрібно шаткують, заливають окропом і тушкують із перцем, сіллю, цибулею й олією доти, доки вся

Різдвяний піст, або Пилипівка
Різдвяний Піст розпочинається 28 (15) листопада і закінчується в ніч перед Різдвом 6 січня (24 грудня). Триває сорок днів і тому називається в Церковному уставі Чотиридесятницею, так само, як і