Настойки
Настойки. Для їх виготовлення беруть переважно вишні та сливи, заливають горілкою та ставлять в тепло для бродіння. Вони значно міцніші за наливки. Готують їх і на різного роду цілющих травах, корінні, після чого напій набуває лікувальних властивостей.
Подекуди, щоб підсилити процес настоювання, у горщик кладуть коріння, трави, спеції, заліплюють його тістом і ставлять у піч. Така настойка називається запіканкою, запіканою.
Сучасна медицина, скориставшись із народного досвіду, також виготовляє традиційні лікувальні настойки: з нагідок (календули), валеріани, шавлії, материнки, деревію тощо.
Мінімальна довжина коментаря 50 знаків.
Схожі новини:

Наливки
Наливки — слабоалкогольні напої домашнього приготування. Стиглі ягоди вишень,смородини, малини, аґрусу, чорниць, ожини, плоди сливи й терену всипають у спеціальні ємності та присипають невеликою

Чай
Чай — порівняно недавній у традиційній українській кухні напій. Здавна замість нього пили заварені трави звіробою, материнки, чебрецю, м’яти, листя та цвіт суниць, пелюстки шипшини та троянди,

Варенуха (варена, варьоха, запіканка)
Варенуха (варена, варьоха, запіканка) — безалкогольний або слабоалкогольний напій. Готують узвар із сушених груш і слив, протягом ночі настоюють, відціджують, і додають червоний гострий перець