Контакти

Національна Кухня

Печеня

03 січ 2025, 17:24
0
0

Печеня — популярна м'ясна страва. М’ясо (переважно свинину) підсмажують з цибулею на сковороді, потім тушкують у горщику з корінням і спеціями, іноді додаючи для смаку сметану. Сьогодні свинину зазвичай об’єднують із кар­топлею. Печеня входить до складу майже всіх урочистих гостин, що

Хліб

03 січ 2025, 10:32
0
0

Хліб — найпопулярніший, найбільш значущий атрибут слов’янського харчування. “Хліб — усьому голова”, “Хліб та вода — козацька їда”, “Без хліба суха бесіда” — гово­рить народна мудрість. Хліба споживають завжди багато, він поживний і смачний. З ним смачне все: чи то рідкі перші страви, чи гарнір,

Овочеві салати

02 січ 2025, 22:54
1
0

Овочеві салати. Українець завжди віддавав перевагу свіжим або соловим огіркам і квашеній капусті з цибулею та олією. Влітку кришені свіжі огірки з цибулею, вареним яй­цем і сметаною подають до вареної картоплі. У Піст складники салату обмежуються буряками, огірка­ми, хріном та олією.

Медівник (медовий пряник, пряник, праник)

02 січ 2025, 19:01
1
0

Медівник (медовий пряник, пряник, праник) — солодке печиво. Мед доводять до кипіння, гасять в ньому невелику кількість соди, додають борошно (на одну частину меду приблизно дві частини білого борошна) й місять у руках доти, доки тісто не побілішає та не стана м’яким. Потім кладуть на стіл,

Куліш

02 січ 2025, 14:52
1
0

Куліш легко готувати не тільки в домашніх умовах, тому він має ще одну назву — польова каша. Промите пшоно за­сипають у казан з киплячою водою, для смаку додають одну-дві картоплини, сіль, коріння, по можливості зелень. Гото­вий куліш затирають салом із цибулею й часником. Особливо смачним є куліш

Настойки

01 січ 2025, 13:57
1
0

Настойки. Для їх виготовлення беруть переважно вишні та сливи, заливають горілкою та ставлять в тепло для бродіння. Вони значно міцніші за наливки. Готують їх і на різного роду цілющих травах, корінні, після чого напій на­буває лікувальних властивостей. Подекуди, щоб підсилити процес настоювання, у